Pagina's

18.12.10

Poëzie & MuziekMet Pamela Koevoets, Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes, John Sinclair
en ♪Bad Kitten (Ewan, gitaar & Miss Whips, zingende zaag)
Verder m.m.v. Fabiola, Peter Posthumus, Inge van Ulden, Eddie Kagie
en Peter Klencke ('Indische kerst')

● zo 19.12.10, 16-20u. @'t Blijvertje, 3e Oosterparkstr. 64, A'damHET GEHEIM VAN
'Iedereen kent hem en niemand kent hem'... De zanger van Gruppo Sportivo raakte onbekender naarmate hij artistiek groeide. Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes schreven zijn ongeautoriseerde biografie: Hans Vandenburg en het geheim van succes.
'Een portret van de muzikant achter de mens. Van zijn eerste bril tot zijn laatste lied. Van zijn wildste haren tot zijn kaalste streken.'

Bindervoet & Henkes zijn bekend geworden dankzij hun vertalingen van o.m. James Joyce, Thomas de Quincey en Tarkowski, alsmede de complete oeuvres van The Beatles en Bob Dylan. Ook publiceerden ze romans en twee toneelbewerkingen, w.o. Karl Kraus' De laatste dagen der mensheid voor theatergroep 't Barre Land.
Robbert-Jan noemt zich opmaker en vertaler, Erik schilder en dichter; van hem verscheen onlangs de bundel Het spook van de vrijheid, een titel die refereert aan cineast Bunuel.

'Hoe ik dat flatgebouw gewurgd heb, vraag je me?
Nou, gewoon, met een touwtje.
Zo groot als een elastiekje en met
De spankracht van de evenaar.'


JOHN SINCLAIR
Activist, dichter en radiomaker John Sinclair (Flint, Michigan, 1941) begon tijdens zijn studie letterkunde de radicale Detroit Artists' Workshop, die uitgroeide tot de White Panther Party. Sinclair werd in 1967 manager van de MC5, 'een band uit een arbeiderswijk'. In 1969 werd hij, in de val gelokt door een undercover agent, wegens twee joints veroordeeld tot 10 jaar cel. Na een protestrallyin 1971 met Allen Ginsberg, Stevie Wonder, John & Yoko en vele anderen werd hij vrijgelaten en de lokale wet op bezit van cannabis versoepeld.
In 1998 bezocht Sinclair Nederland het eerst, in het kader van een Rotterdams programma over de tegencultuur van Detroit. Sindsdien woont hij afwisselend in New Orleans en Amsterdam.