Pagina's

15.2.11

Poëzie & Muziek● zondag 20.2.11 ☼ 16-20 u
met o.a. Eddie Kagie, Pamela Koevoets, Jan van Aken
Faustus, Furius & Fabius (dichten & gitaar)
Fufu (Zubi bas, Rodrigo gitaar, Jasper percussie)Pamela Koevoets (die al in januari op het programma stond, maar toen door de hevige sneeuwval was verhinderd) vormde ooit de helft van de The Bam-sisters. Daarnaast was ze filmactrice, o.m. in Een dagje naar het strand en drie films van Adriaan Ditvoorst.
Als schrijfster debuteerde ze in 1985 met Ode, drie verhalen die zich in de wereld van het theater afspelen. Dit gold ook haar eerste roman, de zwarte komedie Bazen en slaven uit 1991.
Recentelijk verscheen van haar De Himalaya Roos, een 'queeste naar verlichting waarin ze zich verdiept in de aloude tradities op "het dak van de wereld" en beproeft wat we daar nu mee kunnen.'
Jan van Aken
schrijft 'kosmopolitische historische romans met grote diepgang' en is al vergeleken met Umberto Eco. In De dwaas van Palmyra beschrijft hij leven & werk van de enigmatische Apollonius van Tyana uit het begin van onze jaartelling.
Uit 2005 dateert
Het fluwelen labyrinth, waarin een jongeman op zoek gaat naar z'n lost love. Een mythologische onderwereld schurkt hier knus aan tegen de grauwe werkelijkheid van het Amsterdam uit de jaren tachtig met z'n methadon, vage kraakpandjes en gesmolten carrière-perspectieven.